Niveau
Graad
Vorm
Sector

Van een online aankoop tot een bedrijfsovername: je komt recht overal tegen. Zie jij jezelf mensen én organisaties helpen met juridisch advies? En heb je een ondernemersmentaliteit? Ga dan voor Tio’s opleiding Hbo Rechten.

Als bedrijfsjurist regel jij de juridische zaken binnen een (internationale) organisatie. Wetten en regels vertaal je moeiteloos naar de praktijk. Ook ben je een stevige sparringpartner voor de directie en andere stakeholders. Dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt en collega op weg te helpen, communiceer je helder en to the point en voorzie je ze van passend juridisch advies.

Mensen komen naar jou toe omdat je verstand van zaken hebt en snel kunt schakelen.

Waarom deze studie?

  • De opleiding Hbo Rechten is breed en zoomt in op actuele trends als legal design. De focus van jouw opleiding ligt op juridisch advies en privaatrecht.
  • Het ondernemende aspect van de opleiding maakt dat je geschikt bent voor veel functies en geliefd bij veel bedrijven. Wat dacht je van een toekomst als (freelance) bedrijfsjurist, juridisch adviseur bij de rechtbank, paralegal op een advocatenkantoor, of contractmanager bij een grote internationale organisatie?
  • Praktijkgericht onderwijs. Zo’n 55% van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.
  • Veel begeleiding. Dankzij de kleine klassen (~10 studenten per les) en je eigen studiecoach krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Wist je dat?

  • Tio bekend staat om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.


Benieuwd of Tio bij jou past?

Kom naar één van onze open dagen of test jezelf met de gratis Studie Matchmaker van Tio en kom erachter welke studierichting bij jou past! 
 

Toelatingseisen

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Hoe tevreden waren studenten in 2022 over aspecten van deze opleiding?

Deze opleiding
Hbo Rechten
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.7 7.5 0.2
Deze opleiding
Hbo Rechten
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.3 7.1 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7 7.3 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.6 7.2 -0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten bijvoorbeeld de aansluiting van toetsing en beoordeling bij de inhoud van de opleiding, de kwaliteit van de toetsing op vaardigheden en de bruikbaarheid van feedback.
Toetsing en beoordeling
6.1 6.9 -0.8
Totaalscore
6.6  
Toon meer
Opleiding in beeld

Kennismaken met de opleiding?

Kom naar de open dag

15
feb
Open avond Tio Amsterdam
Tijd: 18:30 - 22:00 uur

Volg ons:

Adres:
Tempelhofstraat 5
1043 EA Amsterdam

Andere open dagen van deze instelling

15
feb

Open avond Tio Amsterdam

Locatie:
Tijd: 18:30 - 22:00
23
feb

Proefstudeerdag Tio Amsterdam

Locatie:
Tijd: 10:00 - 16:00