Hogeschool Tio - Rotterdam (Hogeschool)

De erkende hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme, business en marketing. Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut.

Al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids
Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio worden al jarenlang door de Keuzegids Hbo en Keuzegds Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied.

Kleinschalig en persoonlijk
Als particuliere onderwijsinstelling kan Hogeschool Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. De vestigingen van Tio zijn klein, net als de klassen met gemiddeld slechts zo'n 10 studenten. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en medestudenten.

Snel en intensief
Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut. De persoonlijke benadering van Tio maakt snel studeren mogelijk. Het onderwijs is intensief, met veel contacturen. Bij Tio kun je daardoor in slechts drie jaar je hbo-diploma behalen. Je mbo4-diploma (middelbare hotelschool, business, marketing of management assistant) kun je in slechts twee jaar behalen. Bovendien kun je als havist of mbo‘er het mbo4-diploma in slechts één jaar behalen.

Hbo in 3 of 4 jaar
Na havo, vwo of mbo kun je bij Tio in drie of vier jaar je hbo-diploma behalen. Ambitieuze studenten krijgen de kans om de bacheloropleiding in slechts drie jaar af te ronden. In de driejarige variant loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie. Daarnaast is het studieprogramma intensiever, met meer contacturen dan bij een overheidsbekostigde opleiding.

De opleidingen bij Tio zijn:

Makelaardij en Vastgoed (hbo en ad)
Jij voelt je thuis in de dynamische wereld van makelaardij en vastgoed, of het nu gaat om woningen, kantoorgebouwen of leefgebieden. Van verkopen en onderhandelen tot waarde bepalen, beheren én beleggen... Je leert het allemaal bij de hbo-opleiding Makelaardij en Vastgoed. Ga bijvoorbeeld aan de slag als (bedrijfs)makelaar, projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder of taxateur. Of start je eigen onderneming!

Hotel-en Eventmanagement (hbo en ad)
Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! De opleiding Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke hogere hotelschool met eventmanagement. Na de opleiding ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Toeristisch Management (hbo en ad)
Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Business Management (hbo en ad)
Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo en ad)
Leer de kneepjes van het (online) marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

Financial Business Management (hbo)
Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Financial Business Management echt iets voor jou! Begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Financial Business Management kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer. Ga bijvoorbeeld aan de slag als financieel adviseur, CFO, business controller/analist, accountmanager of vermogensbeheerder. Of start je eigen onderneming. 

Communicatie en PR (hbo en ad)
Welkom in de veelzijdige wereld van Communicatie en PR. Merken in de markt zetten, PR, social media … alles om jouw ideale publiek te bereiken! Met de hbo-opleiding Communicatie en PR op zak weet jij hoe je het gedrag van jouw doelgroep succesvol kan beïnvloeden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als communicatiespecialist, PR-adviseur, contentmanager of tekstschrijver. Of start je eigen onderneming!

Hbo Rechten
Van een online aankoop en je mobiele contract tot een bedrijfsovername: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Verbind het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven juridisch advies te bieden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als bedrijfsjurist, juridisch adviseur, griffier, paralegal of consultant. 

Schoevers Executive Officemanagement (hbo en ad))
Klaar om jezelf onmisbaar te maken in het bedrijfsleven? Met de hbo-opleiding Executive Officemanagement van Schoevers houd jij je, als organisatieprofessional, bezig met plannen, organiseren en coördineren op hoog niveau. Ga bijvoorbeeld aan de slag als officemanager, eventmanager of projectmanager binnen grotere organisaties of run je eigen afdeling.

Hotelmanagement (mbo4)
Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

Marketing en Communicatie (mbo4)
Welkom in de veelzijdige wereld van reclame, communicatie en marketing. De klant is koning; jij snapt dat als geen ander. Jij weet wat mensen willen. Hoe je ze overtuigt om een product of dienst te kopen. De mbo4-opleiding Marketing en Communicatie leidt je op tot allround communicatieprofessional en marketingtalent.Ga bijvoorbeeld aan de slag als (online) marketeer, grafisch vormgever, communicatiespecialist of socialmediamedewerker. Of start je eigen onderneming.

Schoevers Management Assistant (mbo4)
Welkom in de veelzijdige wereld van office- en managementsupport. Als er iets geregeld moet worden, kijkt iedereen naar jou. Coördineren is je middle name. Met het mbo4-diploma Management Assistant Schoevers ben jij straks een aanwinst voor het bedrijfsleven. Ga bijvoorbeeld aan de slag als personal assistant, directiesecretaresse, officemanager of managementassistent.

Commercieel Business Management (mbo4)
Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Engelstalig onderwijs
International Business Management is op alle vestigingen in het Engels te volgen. In Amsterdam en Utrecht zijn de hbo-opleidingen Hotel- en Eventmanagement, Internationaal Toeristisch Management in het Engels te volgen. Voor meer informatie over de Engelstalige opleidingen kun je terecht op https://www.tio.nl/en/.

Waarom studeren bij Tio?
Wil je weten waarom studenten voor Tio kiezen? Lees dan de redenen van studenten om voor Tio te kiezen.

 

Bezoekadres
Weena 457
3013 AL ROTTERDAM

Beoordeling Hogeschool Tio - Rotterdam

8.7
Sfeer
7.3
Studiefaciliteiten
7.2
ICT-voorzieningen
7.8
Digitale leeromgeving
6.2
Bibliotheek / mediatheek
-
Digitale bibliotheek / mediatheek
8
Geschiktheid onderwijsruimten
7.3
Geschiktheid werkplekken
7.1
Beschikbaarheid werkplekken

Statistieken Hogeschool Tio - Rotterdam

Aantal studenten
0
Voltijd
0
Deeltijd
0
Duaal
0
Aantal docenten