Hoe kies je de beste parfum uit?

Geschreven op: 30 sep 2022
Gezondheid en Lifestyle
Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.

Parfum, we dragen het dagelijks. Als we naar werk gaan, een date hebben of op vakantie gaan. Geur helpt ons bij het herinneren van momenten en dingen. Denk maar eens aan de geur van je ex of het geurtje bij je oma in de badkamer. Geur brengt momenten bij ons naar boven. Daarnaast maakt parfum ons aantrekkelijker. Denk maar eens aan iemand die een lekker geurtje op heeft tijdens het uitgaan. Parfum is dus een perfect cadeau voor iedereen. Of je iemand nu goed kent, of voor het eerst een cadeau moet kopen. Maar hoe kies je eigenlijk de beste parfum uit? Wij helpen je!

Verschillende geurenfamilies

Om overzicht te krijgen in het ruime aanbod aan geuren die er bestaan, is het belangrijk om te onthouden dat er vier geurfamilies bestaan: fris, bloemig, hout en oosters. Deze families zijn opgebouwd aan de hand van ingrediënten in een bepaalde parfum. Deze geurfamilies kunnen je helpen bij jouw zoektocht naar de perfecte parfum. Houd je bijvoorbeeld heel erg van zoet, dan kan je het beste bij de bloemige familie op zoek gaan naar een parfum. Houd je meer van zomerse geuren, dan zoek je bij de familie met frisse ingrediënten.

Parfum kopen in de winkel

Wanneer je parfum gaat kopen in de winkel zal je snel op de geuren afgaan met een aantrekkelijk of opvallend flesje. Echter, laat je hierdoor niet misleiden. Het gaat om de parfum, want zodra je de parfum draagt zie je het flesje niet meer. Zorg ervoor dat je het flesje van de parfum tijdens het ruiken niet te dicht bij je neus houdt. Ruik je via een teststrookje? Wacht dan altijd 5 seconden, zodat je de alcohol de tijd geeft om te verdampen. Spuit de parfum ook altijd op je huid tijdens het ruiken. Door het verschil in zuren in onze huid ruikt parfum anders op een teststrookje dan op je huid. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan!

Parfum kopen online

Het kan ingewikkeld zijn om een parfum online te kopen. Toch zijn er verschillende handvaten, zodat je een lekkere parfum besteld die bij jou past. Kijk naar je vorige geuren en onderscheid bij welke geurfamilie deze parfums horen. Welke ingrediënten vind je in deze parfum? Ga op zoek naar een parfum die overeenkomstige ingrediënten heeft. Kies daarnaast of je voor een eau de cologne wil gaan voor de verfrissing, of voor een sterkere geur van een eau de toilette.

Een parfum als cadeau

We vertelden je al verschillende redenen waarom parfum een perfect cadeau is voor iedereen, maar hoe kies je nu een passende parfum uit voor iemand anders? Het blijft moeilijk in te schatten wat een ander lekker vindt ruiken. Wat kan helpen is bedenken wat voor soort persoon iemand is. Waar houdt deze persoon van, wat voor kleding draagt hij of zij en wat voor soort persoonlijkheid heeft hij of zij? Daarnaast kan je de parfum ook op de gelegenheid kiezen. Is het een parfum voor een vakantie? Dan kan je voor een frissere geur gaan. Is het een cadeau voor een verjaardag of jubileum? Dan kan een zwaardere geur goed bevallen. Weet je niet voor welke parfum je wil gaan? Dan is het altijd nog een keuze om de nieuwe parfum van Prins Charles te kopen. Dan heb je in ieder geval een parfum met een verhaal!