Deze 10 dingen moet je zeker aanschaffen voor komend studiejaar!

Geschreven door: Mirthe van Liesdonk
Op: 9 aug 2024
Studeren en Studentlife

Na de zomervakantie is het zo ver! Jij start op je nieuwe opleiding en hebt daarvoor natuurlijk een hoop spullen nodig. Maar welke 10 dingen moet je nou zeker aanschaffen voor je vervolgopleiding? Wij vertellen het je in deze blog.

Boeken, boeken en nog meer boeken

Misschien had je het niet verwacht, maar op vervolgopleidingen wordt nog veel gebruik gemaakt van boeken. Het is handig om de boeken op tijd te bestellen, zodat je ze hebt wanneer de lessen op je nieuwe opleiding starten.

Computer

Een goede computer is naast je boeken het aller belangrijkste om aan te schaffen. Op je vervolgopleiding moet regelmatig opdrachten moeten maken en inleveren via een online platform. Zie het als een soort magister voor je studie. Een goed werkende laptop is dan wel zo handig. 

Schooltas

Het is belangrijk om een passende tas aan te schaffen voor je vervolgopleiding. Het is slim om te wachten met een tas kopen totdat je opleiding echt is gestart. Al je studie-essentials moeten er wel in passen. Zo koop je niet per ongeluk een veel te grote of juist te kleine tas. 

Noise-cancelling oortjes of koptelefoon

Tijdens het studeren of voor in de trein zijn ze ideaal: Noise-cancelling oortjes of koptelefoon. Ze zorgen ervoor dat geluiden van buitenaf weg gefilterd worden waardoor jij er geen last van hebt. Zo kan je rustig studeren in een drukke ruimte of heerlijk muziek luisteren tijdens het reizen.

Notitieschrift

Kleine schriftjes? Echt een no-go! Je kan beter een A4-notitieboek met tabbladen kopen. Je zal namelijk veel losse aantekeningen krijgen, en dan is het handig dat je die allemaal kwijt kan in één boek. De tabbladen zorgen ervoor dat je je stof makkelijk kan terugvinden. Ook hoef je maar één groot schrift mee te nemen in plaats van 10 kleine schriftjes. Ideaal toch?

Sticky notes

Sticky notes, je kent ze wel; van die kleine gele blaadjes die overal aan plakken. Ze zijn perfect tijdens het studeren. Je kan er namelijk kleine reminders op zetten of ze gebruiken om belangrijke pagina’s te markeren. Multifunctioneel dus!

Markeerstiften

Markeerstiften zijn onmisbaar op elke opleiding. Ze zorgen ervoor dat je belangrijke begrippen kan markeren. Zo zie je precies wat de belangrijke onderwerpen zijn in je samenvatting en kan je ze nog eens extra bestuderen.

Koffiebeker 

Als student moet je waarschijnlijk vroeg je bed uit, en ben je veel onderweg. Dan is het ideaal om een goede koffiebeker te hebben zodat je je koffie (of thee) overal mee naar toe kan nemen. Bovendien krijg je bij veel koffietentjes korting als je je eigen beker meeneemt. Dubbelhandig dus!

Stevig kettingslot

Ga je op de fiets naar het station of de bushalte? Zorg er dan voor dat je een stevig kettingslot hebt om je fiets mee vast te zetten. Er worden namelijk regelmatig fietsen gestolen. Met een kettingslot maak je het fietsendieven net wat moeilijker om jouw fiets te stelen.

Extra oplaadkabel

Omdat je als student nooit zonder een lege telefoon wil zitten, is het handig om een extra oplaadkabel aan te schaffen voor je telefoon. Zo kan je je telefoon namelijk nog even opladen in het ov, of wanneer je op de campus nog aan het werk bent. Zo heb je nooit een lege telefoon en bovendien kan je je telefoon gratis opladen.

Hopelijk weet je nu wat zeker handig is om aan te schaffen voor je vervolgopleiding. Veel plezier met shoppen!

 

Over Mirthe van Liesdonk